Українське селянство доби НЕПу у публікаціях журналу «Український селянин» - Гоцловскі , Я. Ц. (Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки, 2022)
У статті здійснено історіографічний аналіз висвітлення на сторінках фахового видання «Український селянин» процесу впровадження нової економічної політики (1921–1929 рр.) в Україні. Увага акцентована на історичних подіях, пов’язаних з умовами розвитку соціально-економічного і політичного життя українського села 1920-х рр., з’ясуванні і критичній оцінці основних напрямів радянської аграрної політики. З’ясовано, що предметом дослідження у публікаціях «Українського селянина» була податкова політика, динаміка розвитку заможних селянських господарств, застосування найманої праці на селі, діяльність кооперативних об’єднань, культурно-освітня робота та інші аспекти життя українського селянства у добу НЕПу.