Науково-технологічне партнерство України з Туреччиною (1992–2021) - Саган , Г. В.; Шуточкін , В. О. (Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки, 2022)
У статті здійснено комплексний аналіз змісту, ролі і місця науково-технологічного партнерства у налагодженні зв’язків України з Туреччиною кінця ХХ – початку ХХІ ст. Зроблено огляд становлення відносин, які стали базою для налагодження сучасного наукового і технологічного співробітництва, а також зазначено перспективи подальшого розвитку контактів. На основі аналізу двосторонніх угод, науковців та довідок дипломатичного представництва України в Туреччині, розкрито зміст співпраці, показано форми і напрями зв’язків, які розвивалася між Україною та Туреччиною у ХХІ ст.