Епістолярій як джерело до вивчення рецепції творчості Михайла Грушевського - Тельвак , В. В.; Тельвак, В. П.; Яценюк , Ф. С. (Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки, 2022)
Стаття присвячена з’ясуванню евристичного потенціалу епістолярію інтелектуалів кінця ХІХ – першої третини ХХ ст. для реконструкції рецепції творчості М. Грушевського. Доведено, що тогочасне листування уможливлює з’ясування низки малознаних на сьогодні проблем рецептивної грушевськіани. До найбільш перспективних віднесено відтворення кола «нереалізованих» рецензентів, з‘ясування (не)відповідності публічної критики приватним оцінкам, виявлення історіографічних спостережень, що не стали надбанням широкої публіки. В підсумку наголошено на потребі скоординованого пошуку нових епістолярних масивів.