Ukraine Crisis: російсько-українська війна очима кореспондентів «BBC News» - Тельвак, В. В.; Масненко, В. В. (Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки, 2021)
Стаття присвячена з’ясуванню особливостей презентації сучасної російської агресії проти України кореспондентами британської служби «BBC News». З’ясовано, що найчастіше на шпальтах видання обговорювався перебіг бойових дій, економічні та гуманітарні наслідки путінської агресії, доля кремлівських бранців, життя звичайних людей на окупованих територіях тощо. Доведено, що ці сюжети здебільшого висвітлювалися у проукраїнському дусі. Завдяки цьому у Великобританії було сформовано прихильну до України громадську думку та нейтралізовано зусилля путінських пропагандистів. У підсумку, Україна надалі зберігає неослабну підтримку офіційного Лондона, що є важливим фактором стримування експансіоністських намірів сучасного російського керівництва.