Нормативно-правове та організаційне врегулювання переселення до Амурської та Приморської областей Східного Сибіру у другій половині ХІХ ст. - Швець, І. А. (Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки, 2021)
У статті досліджено механізми реалізації колонізаційної політики російської влади у другій половині ХІХ ст., зумовленої необхідністю заселення і освоєння новоприєднаних територій Амурської та Приморської областей Східного Сибіру; проаналізовано нормативно-правову базу та організаційні заходи її реалізації.