Чи визискував М. Грушевський своїх львівських учнів? Спроба деконструкції історіографічного міфу - Тельвак , В. В.; Педич, В. П. (Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки, 2022)
В статті здійснено деконструкцію історіографічного міфу про визиск М. Грушевським його львівських учнів. На багатьох прикладах доведено доброзичливе й опікунське ставлення вченого до власних вихованців, що проявлялося в невтомному науковому супроводі та підтримці в суто життєвих ситуаціях. Зроблено висновок про «батьківський» стиль ставлення М. Грушевського до молоді, яка завжди з пієтетом сприймала допомогу від старшого колеги.