Телепростір Черкащини під час Помаранчевої революції: спроба оцінки експертного середовища - Мальована , О. В. (Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки, 2022)
У статті запропоновано оригінальний погляд на проблему еволюції телевізійного простору Черкащини під час першої від часу виникнення сучасної держави Україна демократичної революції – Помаранчевої. Проведений аналіз, який включає й досвід особистої участі авторки в історичних подіях, дав змогу з’ясувати вкрай важливі зміни в ЗМІ, визначити їхній характер, простежити тенденції та реальні здобутки. З-поміж іншого, наголошено на непослідовності (незавершеності) пертурбацій мас-медіа, водночас їхній спроможності змістовно-тимчасово адаптуватися до політичної кон’юнктури. Також не можна заперечувати загального демократичного розвитку ЗМІ (телепростору), що підтверджено подальшим історичним поступом суспільства.